Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea continuă acțiunea de curățare a deșeurilor aduse de viituri

Directorul ABA Argeș – Vedea, Bogdan – Florian Gorunescu, l-a informat pe directorul general al ANAR, Victor Sandu, că acțiunea de ecologizare de pe lacul de acumulare Pitești va continua și în zilele următoare, el precizând totodată că doar miercuri au fost colectate 12 metri cubi de deșeuri plutitoare

Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea continuă acțiunea de curățare a deșeurilor aduse de viituri în lacurile de acumulare, cantitatea cea mai mare de pet -uri provenind din zona localității Micești,de pe cursul pârâului Păuleasca.

Într-o singură zi, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Argeș au adunat din lacul de acumulare Pitești, 12 metri cubi de pet-uri. Acțiunea de strângere a acestora este anevoioasă deoarece se face manual, pet cu pet, din bărci. Pet-urile au fost aduse apoi la mal în saci, preluate de către alte persoane și încărcate în autoutilitare pentru a fi transportate la depozitul ecologic de deșeuri. Activitatea de igienizare continuă și astăzi, 9 mai. Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Argeș desfășoară o acține similară și pe lacul de acumulare Budeasa, de asemenea afectat de acest fenomen.

Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a efectuat acțiunea de colectare a deșeurilor din lacul de acumulare Pitești și în perioada 17-19 aprilie 2019.