Lucrări de intervenție pe râul Dâmbovița

În urma evaluării la fața locului a incidentului apărut în zona biefului Operetă, specialiștii Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea și ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Ilfov-București au decis ieri, 25 martie 2024, de comun acord cu constructorul, menținerea în continuare a acestuia gol pentru următoarea perioadă de timp.  Această măsură se impune în vederea realizării unei estimări fizice și valorice corecte a lucrărilor de reabilitare necesare pentru remedierea situației. Finanțarea lucrărilor va fi asigurată din sursele proprii ale instituției.

Manevrele de golire totală a biefului Operetă au fost executate controlat duminică, în data de 24 martie, cu scopul de a fi asigurate condițiile optime pentru vizualizarea incidentului apărut.

Mai exact, este vorba despre apariția unui vortex, identificat de agentul hidrotehnic de la formația noastră de lucru din cadrul Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea- Sistemul de Gospodărire a Apelor Ilfov-București. Până în acest moment, s-a intervenit în regim de urgență, cu forțe proprii, cu o folie ancorată cu saci de nisip pentru a opri provizoriu inflitrația apei.

În funcție de evoluția fenomenelor, vom reveni cu informații suplimentare.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

În același timp, în urma golirii biefului Operetă, au fost identificate o serie de deșeuri reprezentând lucruri aruncate de oameni în cuva de apă curată a râului Dâmbovița, roți de mașină, trotinete (peste 20) etc.

De aceea, facem un apel la populație de a fi mai responsabilă cu mediul și natura din jurul său. Cu toții trebuie să înțelegem că pentru a avea ape curate, este nevoie să aruncăm gunoaiele doar în locurille special amenajate. Totodată, în interiorul localității și în jurul acesteia, responsabilitatea salubrizării cursurilor de apă revine autorităților locale în conformitate cu prevederile ORDONANȚĂ nr. 21 din 30 ianuarie 2002 privind gospodărirea localităților urbane și rurale.

Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate*