PROIECTUL TETHYS
Acțiunea coordonată a Dunării în efortul titanic de combatere a poluării apei cu substanțe periculoase sub presiune, provocări și obiective în schimbare
Scopul proiectului
Proiectul Tethys își propune să dezvolte, să testeaze și să furnizeze autorităților naționale și Comisiei Internaționale pentru Protecția fluviului Dunărea proceduri, fluxuri de lucru și instrumente adecvate care să răspundă nevoilor privind managementul substantelor periculoase (SP). Astfel se vor continua eforturile începute în cadrul proiectului Danube Hazard m3c privind dezvoltarea si corelarea unor baze de date naționale și transnaționale privind substanțele periculoase, cuplate cu datele privind poluarea, precum și devzoltarea de modele privind emisiile. Toate aceste activități vor fi corelate cu planificarea și prioritizarea corespunzătoare a acțiunilor și măsurilor. Soluțiile dezvoltate acoperă toți pașii necesari de la monitorizare și analiză chimică, gestionarea și procesarea datelor până la modelarea emisiilor și evaluarea riscurilor. În acest mod se vor putea evalua scenarii necesare prioritizării măsurilor și elaborării politicilor și stategiilor din domeniul gestionării apei.
- Bugetul proiectului – 202.245,00 euro
- Programul de finanțare – Programul INTERREG Regional Dunărea
Componența parteneriatului
13 Parteneri principali (PP) si 10 Parteneri Strategici Asociați (ASP), reunind instituții și autorități importante din regiunea Dunării, din domeniul gospodăririi apelor, cercetare și mediul academic. Comisia Internațională pentru Protecția fluviului Dunărea este, de asemenea, partener în cadrul proiectului.
Durata de implementare a proiectului este de 30 de luni (2024-2026), începând cu luna ianuarie 2024.
Pentru mai multe detalii accesați următoarul link: https://interreg-danube.eu/projects/tethys/
Echipa de implementare a proiectului Tethys, Lansarea proiectului, Viena, aprilie, 2024