Administrația Națională „Apele Române” participă la ZIUA DE CURĂȚENIE NAȚIONALĂ

Administrația Națională „Apele Române” prin Administrațiile Bazinale de Apă, participă la „Ziua de curățenie națională”, acțiune organizată de Ministerul Apelor și Pădurilor în parteneriat cu Asociația LET’S DO IT, ROMANIA!.

Pe 21 septembrie 2019, România se alătură celor peste 100 de țări care fac curățenie în aceeași zi în lume, scopul fiind ecologizarea mediului înconjurător.

„Let`s Do It, Romania!“ invită populația, sâmbătă, 21 septembrie 2019, la o nouă zi de curățenie națională, pentru a se alătura mișcării globale Let’s Do It, World!. Mișcarea Let`s Do It, World!, organizatorul evenimentului World Cleanup Day, a luat naștere în 2008, atunci când Estonia a organizat prima Zi de Curățenie Națională și a reușit să mobilizeze 50.000 de voluntari într-o singură zi. România este parte din rețeaua internațională Let`s Do It World! încă de la început, fiind a patra țară care a organizat o acțiune națională de curățenie. Comunitatea s-a dezvoltat în ultimii 10 ani și numără astăzi 150 de țări care au organizat o Zi de Curățenie Națională.

Voluntari din cadrul ANAR vor ecologiza malurile râurilor și lacurilor aflate în administrare și, alături de ei, la acțiune și-au anunțat participarea elevi, profesori, funcționari publici, reprezentanți ai Jandarmeriei, Poliției, Ministerului Apărării Naționale, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și angajați ai unor companii private.

„Așteptăm să ni se alăture toți cetățenii care doresc să se implice activ în viața comunității și care cred cu tărie că resursa de apă este o componentă vitală pentru un mediu curat și sănătos!
Noi suntem responsabili și permanent preocupați și implicați în menținerea unui mediu curat atât în ceea ce privește cursurile de apă, cât și malurile acestora, iar în evenimente de acest gen, suntem foarte bucuroși când populația vine alături de noi, astfel încât să cultivăm etica respectului faţă de apă în special, și de mediu în general”, a afirmat directorul general al ANAR, Victor Sandu.

Compartiment Comunicare și Relaţii cu Presa