AM DAT STARTUL CAMPANIEI „EXTREMELE HIDROLOGICE: DE LA SECETĂ LA INUNDAȚII”

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

În perioada 22 noiembrie – 22 decembrie 2022, Administrația Națională „Apele Române” împreună cu Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor vor desfășura Campania „Extremele hidrologice: de la secetă la inundații”.

Prin sloganul campaniei „O informare corectă poate schimba perspectiva!” atragem atenția publicului larg asupra rolului esențial al modului în care sunt transmise și recepționate aceste comunicări.

De asemenea, diseminarea informațiilor despre fenomenele hidrologice extreme constituie un mesaj pentru cei expuși riscului contribuind astfel la o educare și informare corectă a populației.

Subiectele abordate în cadrul acestei acțiuni prezintă estimarea și prognoza fenomenelor hidrometerologice extreme, potențialul distructiv major al viiturilor rapide, dar și interviuri despre istoricul acestora, marile secete și inundații produse de-a lungul timpului, importanța avertizărilor și atenționărilor hidrologice, metode și măsuri de apărare împotriva fenomenelor hidrologice periculoase.

„Monitorizăm zilnic evoluția fenomenelor hidrometeorologice pentru a asigura resursele de apă necesare dezvoltării durabile, iar pentru fenomenele extreme ce produc inundații/viituri rapide, personalul din cadrul A.N. „Apele Române” monitorizează permanent și asigură întreținerea/exploatarea eficientă a sistemului de gospodărire a apelor din administrare” a declarat directorul Administrației Naționale „Apele Române”, ing. Sorin LUCACI.

Prin demersurile menționate, încercăm să aducem în prim – plan importanța modului de abordare a acestor fenomene, deoarece „Având în vedere impactul mare al extremelor climatice şi al evenimentelor hidrologice asociate în diverse domenii economice şi asupra vieţii umane, este necesară o informare corectă a populației care joacă un rol esențial în acest context” a precizat directorul Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, ing. Nicolae BĂRBIERU.

Materialele aferente campaniei pot fi accesate atât de pe website-urile instituțiilor noastre: www.rowater.ro și www.inhga.ro, cât și de pe paginile oficiale de Facebook: https://www.facebook.com/rowater.ro , https://www.facebook.com/inhga/.

Compartiment Comunicare, Relații cu Presa și Promovare, e-mail: birou.presa@rowater.ro

Relații cu Presa, e-mail: birou.presa@hidro.ro[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]