Obiectivele de investiții, din județul Ialomița, au fost inspectate de directorul general al ANAR, Victor Sandu

Directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”(ANAR), Victor Sandu, l-a însoțit, vineri, pe ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, într-o vizită de lucru în județul Ialomița. Din delegație au mai făcut parte directorul Administrației Bazinale de Apă Buzău – Ialomița(ABA), Marilena Stoian, directorii SGA Ialomița, directorul general al RNP ROMSILVA, Gheorghe Mihăilescu, dar și directorii Direcției Silvice Ialomița.

Vizita de lucru a început cu prezentarea, la Slobozia, a obiectivelor de investiții derulate de ANAR, în acest an, în județul Ialomița, pentru domeniul ape fiind alocați 2,44 milioane de lei.
Întâlnirea cu ministrul apelor și pădurilor s-a încheiat cu o conferință de presă, la care au participat prefectul județului Ialomița, Gigi Petre, senatorul Marian Pavel, deputatul Ștefan Mușoiu, precum și alți factori locali.

Ulterior, delegația condusă de ministrul apelor și pădurilor, însoțită de prefectul județului Ialomița, s-a deplasat în municipiul Fetești, unde a avut loc o întalnire cu primarul localității, Sorin Gafițoi, și cu reprezentanți ai mass-media. În cadrul întâlnirii, directorul ABA Buzău – Ialomița a prezentat obiectivul de investiții „Punerea în siguranță a liniei de apărare de la Dunăre pe sectorul identificat cu risc tehnologic semnificativ”, investiție ce va fi finanțată prin POIM și va fi implementată în două judeţe, respectiv Ialomița și Călăraşi. Valoarea totală estimată a proiectului este de 48,2 milioane de euro (cu TVA) din care 33,2 milioane de euro aferente județului Ialomița.

Lucrările, în acest județ, vor consta în:

  • Punerea în siguranță a digului de pe malul drept al fluviului Dunărea, pe brațul Borcea, pe raza localității Stelnica. Aici lucrările propuse constau în reabilitarea digului existent de la Bentu, cu stabilizarea malurilor și îndepărtarea șenalului navigabil, pe o lungime de 1000 ml, dar și realizarea unei linii de apărare la limita intravilanului și încastrarea acesteia în digul existent printr-un dig, pe o lungime de 800 ml.
  • Lucrări de apărare împotriva inundațiilor în municipiul Fetești. Pentru apărarea localităţii Feteşti, respectiv a cartierului Buliga, sunt propuse realizarea a 6700 m de dig de apărare, parapet din beton în continuarea digului, pe o lungime de circa 600 m, dar și subtraversări pentru evacuarea apelor din incintă, în zonele canalelor de irigații existente.
    Vizita de lucru a delegației s-a încheiat cu inspectarea zonelor cu puncte critice pe Brațul Borcea, km. 34 – zona Bentu, mal drept și zona intravilan Stelnica, mal stâng.