81% din subsectoarele intrate în procedura de licitație publică au fost adjudecate. Nivelul total al chiriei se ridică la peste 50 % față de valoarea totală de pornire

După finalizarea procedurii de închiriere a suprafețelor de plajă derulate de Administrația Națională „Apele Române” în baza Ordonanței nr. 8 /2023, nivelul total al chiriei stabilit în urma licitației se ridică la peste 50 % față de valoarea totală de pornire. Totodată, 81% din subsectoarele intrate în procedura de licitație publică au fost adjudecate.

Vă reamintim că, potrivit prevederilor legislative, 50% din suma încasată va reprezenta venit la bugetul de stat, iar diferența de 50% se va utiliza pentru investiții destinate dezvoltării infrastructurii de gospodărire a apelor, inclusiv pentru plaja Mării Negre.

Administrația Națională „Apele Române” (ANAR) va relua în perioada imediat următoare procedura de închiriere pentru subsectoarele care nu au fost atribuite, precum și pentru cele care au fost eliberate ulterior.

Rezultatele privind atribuirea contractelor de închiriere sunt disponibile și pe site-ul: www.rowater.ro, în secțiunea: ”Anunțuri”- ”Licitații” sau accesând link-ul de aici.

Ne puteți găsi pe FacebookInstagram, Linkedin și Youtube