Primul seminar pentru informarea publicului privind lucrările de reducere a eroziunii costiere din zona Tomis – Cazino din cadrul proiectului „REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)” s-a desfășurat în municipiul Constanța.

La includerea segmentului costier aferent Lotului 3 Tomis – Cazino în lucrările de protecție și reamenajare s-a avut în vedere faptul că atât protecţia de mal din zona Tomis, cât şi digul de larg din dreptul Cazinoului, sunt în stare avansată de degradare, zona de promenadă fiind afectată în timpul furtunilor de energia valurilor.
În cadrul proiectului cofinanțat din POIM 2014-2020, lucrările de protecție costieră pentru acest lot se vor desfășura pe o lungime de 790 metri. Acestea constau în îndepartarea protecţiei de mal existente şi execuţia de noi sisteme de protecție, eficiente şi durabile, calibrate pe specificul zonei Tomis.
Reabilitarea şi protejarea zonei costiere Tomis – Cazinou vor fi realizate prin lucrări inginerești de combatere a fenomenului de eroziune, zona fiind deosebit de afectată. În cazul lipsei intervenţiei, pot apărea pagube semnificative în urmatorii 50 ani, la nivelul promenadei și Cazinoului, acestea putând fi chiar distruse.
Valoarea investiției pentru Lotul 3 – Zona Tomis este de 28.424.402,10 lei fara TVA, din care 85% sunt fonduri europene nerambursabile eligibile obținute prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, iar restul de 15% reprezintă cofinanțare de la bugetul de stat.