Ziua Mondială a Apei

Mesajul Directorului General al Administrației Naționale „Apele Române” :

Fenomenul schimbărilor climatice reprezintă un proces cu caracter global cu care se confruntă omenirea în acest secol. Anul acesta, Ziua Mondială a Apei are ca motto „Apa și schimbările climatice”, evidenţiind legătura dintre resursele de apă și schimbările climatice.

Administrația Națională „Apele Române” a luat o serie de măsuri în contextul prevenirii răspândirii Covid – 19 (coronavirus), printre acestea fiind și anularea evenimentelor dedicate Zilei Mondiale a Apei, care este celebrată anual în data de 22 martie. Astfel, trebuie să înțelegem cu toții, acum mai mult ca oricând, importanța accesului tuturor la resursele de apă, dar și întelegerea rolului fiecăruia dintre noi în susţinerea unor practici responsabile faţă de apă şi mediul înconjurător, precum şi de a promova responsabilitatea socială în situaţia de faţă.

Administrația Națională „Apele Române” va continua aplicarea de acțiuni și măsuri pentru asigurarea unui management adecvat al apelor în condițiile schimbărilor climatice, pentru asigurarea disponibilității resurselor de apă și, în special, pentru satisfacerea cerinței de apă ale sectoarelor cele mai afectate de schimbările climatice – apa pentru populație, agricultură (irigații) și energie.

Îmi exprim convingerea că adaptarea la schimbările climatice reprezintă o provocare pe care doar împreună, factori de decizie, gospodari de apă, factori interesați și întreaga populație o putem gestiona cu deplină responsabilitate, în vederea diminuării impactului negativ al acestui fenomen asupra vieții noastre și a generațiilor viitoare.

Vă doresc tuturor să aveți în primul rând sănătate și succes în activitate!

Administrația Națională „Apele Române”
Director General
Ervin MOLNAR