Astăzi, ministrul Apelor și Pădurilor, Costel ALEXE, alături de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Ervin MOLNAR, însoțit și de directorii generali adjuncți ANAR, Marius POSTELNICESCU și Flaviu RADU, a convocat o videoconferință cu directorii Administrațiilor Bazinale de Apă (ABA).

Principala prioritate a acestei ședințe a fost o informare cu privire la stadiul implementării de către ABA-uri a contractelor de asistență tehnică pentru pregătirea proiectelor care vor fi finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, Axa prioritară 5.

Totodată, s-a pus pus în discuție ca angajații din cadrul ABA-urilor să-și desfășoare activitatea în condiții de maximă siguranță având în vedere contextul răspândirii noului Coronavirus (Covid – 19). În contextul actual, necesitatea unei igiene stricte este o modalitate simplă și eficientă de a rămâne sănătoși.

De asemenea, s-a pus în vedere ca ABA-urile în conformitate cu prevederile legale în vigoare, să atenționeze autoritățile publice locale care sunt direct responsabile de gestionarea regimului deșeurilor, în arealul pe care îl administrează, să igienizeze cursurile de apă. Subliniem faptul că instituția noastră nu are ca obiect de activitate colectarea deșeurilor de pe maluri și din cursurile de apă, ci întreținerea albiilor și a malurilor acestora. Astfel, prin programul anual de gospodărire a apelor, pe lângă lucrări de decolmatare, reprofilări de albii și terasamente, se întreprind acțiuni de cosire și defrișare a suprafețelor acoperite cu vegetație și degajarea terenurilor de vegetația cosită.​

O zi frumoasă!

Șef Compartiment Comunicare și Relații cu Presa
Cătălina Brăgaru