Noutăți: Revista hidrotehnică – ediția martie 2022

Pe 22 martie este Ziua Mondială a Apei (World Water Day). Cu această ocazie încercăm să scoatem la suprafață ceea ce nu putem vedea: „Apa subterană: Să facem invizibilul vizibil! („Groundwater: Making Invisibile Visibile!”).

#apeleromane

#worldwaterday2022

#makinginvisiblevisible

Ce sunt apele subterane?

Resurse de neprețuit, adânc ascunse sub pământ, apele subterane au un rol esențial în susținerea și continuarea vieții pe Terra. Acestea asigură alimentarea cu apă a populației, ecosistemele terestre și acvatice, dar și desfășurarea altor activități umane.

Apele subterane se găsesc în acvifere, respectiv în formațiuni geologice cu premise favorabile acumulării unor volume importante de apă.

Știați că…

– Apele subterane constituie cel mai mare rezervor de apă dulce din lume;

– Acestea reprezintă mai mult de 97% din rezervele de ape dulci disponibile pe glob (excluzând gheţarii și calotele glaciare), iar restul de 3% este constituit din apele de suprafaţă (în principal lacuri, râuri, zone umede).

#worldwaterday2022

Vezi aici cel mai recent raport al UNESCO

Apa subterană – resursă strategică  Ce este apa subterană?  Mesajul Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor Mesajul Directorului General ANAR

Întrebări și răspunsuri despre apele subterane

Cum prelevăm apele subterane?

Sursa: UN-Water și Apele Române

Traducerea: Ana-Maria Dulica, Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea

#worldwaterday2022

#makinginvisiblevisible

💧Ce este apa subterană și ce trebuie să faci pentru a o proteja? Cât de importantă este pentru tine? Ce ai putea face să fie sigură pentru consum?

#apeleromane #apesubterane

#MyGroundwaterStory

📲Scrie povești despre ce înseamnă pentru tine apa subterană: ”Să facem invizibilul vizibil!”. Iată ce trebuie să faci:

✅mergi pe teren;

✅folosește telefonul orizontal;

✅scrie povestea apei tale subterane.

Durata filmului: 60 de secunde.

©️Încarcă povestea ta pe canalele de comunicare (YouTube, Instagram, Facebook) și trimite link-ul la:          👉 mygroundwaterstory@un-igrac.org

🎬Primele 5 cele mai convingătoare povești vor fi prezentate la sfârșitul anului în fața unui public de 300 de persoane ale Summitului ONU.

#makinginvisiblevisible

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

 

Susținători:

      

Parteneri media: