𝐕𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐟𝐚𝐜𝐞𝐫𝐞 𝐚 𝐝𝐢𝐠𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐢𝐦𝐚𝐭𝐚̆, 𝐢̂𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐦𝐨𝐦𝐞𝐧𝐭, 𝐥𝐚 𝟏𝟓𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢.

În cursul zilei de 19 august, digul de pe malul stâng al râului Tisa ce apără Sighetu Marmației de riscul inundațiilor a fost vandalizat, pe o lungime de 70 de metri liniari, prin executarea unor lucrări ilegale de terasamente.

În urma apelului de urgență la 112, precum și a verificărilor efectuate la fața locului, politiștii de la Serviciul Criminalistic au deschis un dosar penal.

După prezentarea acestei situații în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș, Administrația Bazinală de Apă (ABA) Someș-Tisa din cadrul Administrației Naționale ”Apele Române” (ANAR) va începe lucrările de refacere, în regim de urgență, a continuității liniei de apărare a orașului. Costurile pentru refacerea digului vor fi recuperate după finalizarea procedurilor judiciare.

Digul are o lungime de 4,86 km și era construit în anul 1964.

Atragem atenția că, în cazul unor inundații, astfel de activități ilegale pot genera, prin inconștiență, pagube semnificative ale obiectivelor socio-economice, nu doar pe râul Tisa, ci pe toate sectoarele apărate de diguri.

Compartimentul de Comunicare și Relații cu Presa

e-mail: birou.presa@rowater.ro