Comunicate de presă

Ce este Planul Național de Management actualizat al Bazinelor Hidrografice? Ce conține? Care sunt corpurile de apă care îndeplinesc/nu îndeplinesc obiectivele de mediu?

Planul național de management actualizat aferent porțiunii din bazinul hidrografic internațional al fluviului Dunărea care este cuprinsă în teritoriul României (pe scurt Plan Național de Management actualizat) este un document…

Planurile de Management al Riscului la Inundaţii aferente administraţiilor bazinale de apă și al fluviului Dunărea, realizate în cadrul proiectului RO-FLOODS, au fost aprobate prin HG

La propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a fost aprobată ieri, în ședința de Guvern, HOTĂRÂREA pentru actualizarea planurilor de management al riscului la inundaţii aferente celor 11 administraţii bazinale…

AVEM SOLUȚIA CÂȘTIGĂTOARE PENTRU AMENAJAREA COMPLEXĂ A PLAJEI DIN MAMAIA!

A fost desemnată soluția câștigătoare în cadrul concursului internațional ”Litoral. Mamaia, Constanța”, competiție inițiată de Administrația Națională „Apele Române”, în calitate de Autoritate Contractantă, în asociere cu Administrația Bazinală de…

Ce sunt avizele și autorizațiile de gospodărire a apelor? Ce acte trebuie să depui?

Administrația Națională ”Apele Române” reglementează din punct de vedere al gospodăririi apelor toate lucrările construite pe ape sau care au legatură cu apele, indiferent de deținător. Astfel, la solicitarea titularului…

Analize la apă, sedimente și pești

Laboratorul Național de Calitatea Apei al ANAR Din punct de vedere al activității specifice, Laboratorul Național de Calitatea Apei efectuează analiza micropoluanţilor organici prioritari și prioritar/periculoși (conform legislației în domeniu…

Cum ne adaptăm schimbărilor climatice? Un rol important: Refacerea ecosistemelor (partea I)

Revenirea la starea inițială a cursurilor râurilor presupune restabilirea structurii și a funcțiunilor ecosistemului, proces prin care acesta este adus la structura și funcționalitatea anterioară perturbării. Întrucât recrearea parametrilor care…

Cum ne putem adapta schimbărilor climatice? Să protejăm și să economisim apa! (partea II)

Schimbările climatice au deja impact major asupra resurselor de apă din România, așa cum arată studiile realizate de-a lungul timpului de specialiștii Administrației Naționale „Apele Române” și cei ai Institutului…

Lansarea proiectului „Refacerea ecosistemelor ripariene și de apă curgătoare degradate de pe cursul de apă Ialomița, sector aval confluență Glod – amonte acumularea Pucioasa și afluentul Ialomicioara aval confluență Valea Frumușelului.”

  Cod proiect: MySMIS 2014+ 155836 In data de 07.07.2023 a fost semnat Contractul de Finantare nr. 2263 pentru proiectul „Refacerea ecosistemelor ripariene și de apă curgătoare degradate de pe…

Încă 11 subsectoare de plajă, din Mamaia și Vama Veche, au fost atribuite odată cu încheierea Etapei a III-a procedurii de închiriere

Încă 11 subsectoare de plajă, din Mamaia și Vama Veche, au fost atribuite odată cu încheierea Etapei a III-a procedurii de închiriere derulate în baza Ordonanței nr. 8 /2023. Nivelul…

Inspecția Națională a Apelor: 6 luni, peste 7 milioane de lei, 24 de înaintări către organele judiciare

În primele 6 luni ale anului, echipele de specialitate din cadrul Inspecției Naționale a Apelor (de la nivel central și al Administrațiilor Bazinale de Apă) au aplicat amenzi în valoare…

DOCUMENTE DE INTERES PUBLIC